Mat och bak

Posted on Posted in mat

Sidor om mat och bakDetta inlägg tänkte jag ägna åt bra sajter för den som letar information eller webbshoppar om mat och bak.

Den första webbsidan jag vill tipsa om är myfridgefood.com, sidan är visserligen på engelska men väldigt användbar för den som behöver inspiration på vad man kan laga för mat av det man har i kylskåpet. Kryssa bara i de ingredienser du har tillgängliga hemma så får du tips på recept du kan laga av det du har i kylskåp, frys och skafferi. Jättesmidigt och kul.

Tasteline har nog de flesta som sökt recept på Internet stött på. Detta är en enorm receptsida med mängder av recpet som passar de flesta dieter. Här hittar du också recept på efterrätter, bakverk och drinkar.

Visste du att du kan handla mat över nätet? Att man kan beställa hem en färdigkomponerad matkasse är ingen nyhet, men nu kan man också plocka ihop sin egen matkasse över nätet och få den hemlevererad. Tjänsten är tillgänglig i de flesta större städer, titta in på mathem.se för att läsa mer om att handla mat online.

Är du sugen på att gå ut och äta och vill gå på en riktigt bra restaurang? Kolla då in Whiteguide.se som listar de bästa restaurangerna och caféerna i Sverige.

Matgeek både bloggar och videobloggar om mat. Johan som driver matgeek både delar med sig av recepttips och provsmakar olika maträtter och bakverk på caféer och kiosker bland annat.

Smittenkitchen.com är en stor matblogg på engelska med recept och tips. Nyligen blev jag väldigt intresserad av att testa taco pajen med tortillabröd som man lägger lager på lager med fyllning i mellan och sen bakar i ugnen i en sockerkaksform.

På matklubben.nu har medlemmarna bidragit med mängder av recept. Testa bland annat receptet med majspuffar smaksatta med bland annat chilli och spana in forumet där du kan diskutera mat och matlagning med andra.

Vill du handla köksgeråd finns en rad olika nätbutiker att handla från. Bagarenochkocken.se är en av de stora på marknaden och de har varit aktiva på nätet sedan 2005. Här hittar du alltifrån småel till vispar och ugnsformar från välkända varumärken.

Letar du efter delikatesser kanske du hittar det du söker hos delikatessboxen.se. Pasta, ostar, olivoljor och marmelader är några av produkterna som finns i sortimentet.

Hälsokost finns hos bodystore.com, där säljs bland annat olika typer av pastasorter som bönpasta, bovetepasta.

Onlinepizza.se har jag ju nämnt förut, en site där du kan beställa pizza för hemkörning över nätet. Perfekt i tider av sportevenemang då man inte har tid att laga mat eller springa iväg och handla! I sommar väntar ju fotbolls-EM och du hittar all information om eventet här. Vill du veta vilka Sverige ska möta i gruppspelet så finner du också fakta om motståndarna på siten.

Det finns också en rad olika te och kaffebutiker du kan beställa av på nätet. Tehusetjava.se är en av dessa butiker, den Gotländska butiken Kränku en annan. Den hittar du på kraenku.se och där kan du köpa deras egna teblandningar som Gute te och Ringmursblandning.

Choklad är oftast aldrig fel och givetvis finns nätbutiker som är specialiserade på produkten. På chokladshopen.se säljs kvalitetschoklad och askar som passar bra för chokladprovning. Bland märkena hittar du Amadei, Valrhona, AMMA, Plantions och Michel Cluziel bland annat. Två andra chokladbutiker med försäljning över nätet är pralinboden och chokladfabriken.