Bra och roliga bildsiter

Posted on Posted in bilder, nöje

Ibland behöver man hitta gratis bilder som är fria att använda oavsett om man är privatperson eller ett företag och oavsett om man vill använda bilden som den är eller använda den som grund för något nytt. Då finns det ett par siter som är värda att besöka och dessa tänkte jag berätta om i dag.

Om du vill ha bilder som är fria att använda på vilket sätt som helst så är det bilder som är publicerade under en Public Domain licens du ska titta efter eller bilder som är publicerade under licensen CC0. CC0 står för Creative Commons 0.

Pixabay – bildsite med hundratals bilder som kan laddas ner i olika storlekar. Vill du ha de allra mest högupplösta bilderna kan du behöva registrera dig på sidan för att kunna ladda ner dem. Bilderna hos Pixabay är publicerade som public domain.

Pexels – Tusentals bilder publicerade under CC0 licens.

Unsplash – fina bilder som är fria att använda som du vill.

finda.photo – ladda ner och använd bilderna som du vill

Ritprogram och bildredigering:

Förutom färdiga bilder finns siter där du kan redigera bilder eller rita egna. Här kommer några tips på siter inom kategorin bildredigering där du kan redigera eller göra effekter på dina bilder.

Picassohead.com – hjälper dig att rita din alldeles egna picassotavla.

Roomsketcher – Hos roomsketcher kan du rita upp rum och hus för inrednings- och renoveringsplanering i 3D. Här kan du också placera ut möbler och prova dig fram.

Sketchup – är ett annat 3D program som ägs av Google och här kan du rita saker i 3D för utskrifter och projekt inom bland annat heminredning och utemiljöer.

Bild skapad hos Fotojet
Bild på ödla som jag gjort ett collage av hos Fotojet

Fotojet – ladda upp dina bilder och gör collage eller få dem på tidskriften Times förstasida till exempel. Kul sajt som hjälper dig att göra roliga saker av dina bilder. Bilden här ovan är till exempel gjord med hjälp av Fotojet, var jätteroligt att sitta och pillra med. Det var så enkelt att få något roligt av en enda bild.

Lopsedeln.me – gör din egen tidningslöpsedel, välj vilken tidning du vill ha, finns flera lokaltidningar att välja mellan.

Minlopsedel.se – även detta ett verktyg som hjälper dig göra din egen löpsedel.

Befunky – här finns mallar och fotoredigeringsverktyg. Använd filter och mycket mer för att göra dina bilder roligare. Finns en gratisversion för privatpersoner och en plusversion som innehåller mer funktioner och som är för både företag och privatpersoner. Siten är på engelska.

Picasa – bildredigeringsprogram från google som du laddar ner.

Photofunia.com – Gör roliga bildmontage med dina foton. Skapa en egen Mona-Lisa till exempel.

Jpg.fun – liknar photofunia och har massor av olika effekter och mallar där du kan lägga in dina bilder för kul bilder.

Photo2sketch – Här skapas fantastiska teckningar i blyerts av dina foton.

Pho.to – gör dina bilder roligare. Effekter, ramar, retuschering

Gimp – ett välkänt bildredigeringsprogram som är helt gratis att använda.

Dessa är bara några få av alla siter med bildredigering som finns på nätet. Gör en sökning för att hitta fler bra verktyg som gör dina bilder roligare och ditt bildskapande enklare. Dela gärna med dig av dina bästa tips bildresurser till M-bite!